måndag 11 juni 2012

Kristallsjukan!

För många e det helt okänt vad kristallsjukan är och jag ska försöka förklara så gott jag kan. 
Kristallsjukan uppkommer när små kristaller i örat har lossnat från sitt vanliga ställe och kommit in i båggångarna....vilket kan betyda att när du t.ex. vaknar på morgonen och ska stiga upp så e det som att nån sätter spinn på huvudet....det snurrar så mycket att man inte kan ta sej upp. Sedan kan man gå omkring och det känns som om allt gungar och man tappar balansen ofta, dessutom mår man OTROLIGT illa och många kräks mycket. 

  Kristallsjukan är olika på alla men det vanligaste e att den läker ut sej sj efter några veckor men det finns en del som har lättare varianter.....då räcker det med att läkaren vrider till huvet i några lägen så kristallerna flyttar sej till hinnsäckarna där dom luckras upp själva....MEN har man som jag att kristallerna har fastnat i båggångarna så tar det längre tid.
 Får man kristallsjukan bör man få tid hos öronläkaren snabbt för då e det lättare att fixa det bra om man gör det tidigare.




 Idag åkte jag till öronläkaren för att kolla mina öron eftersom jag fick kristallsjukan för 3 veckor sedan. Först fick jag göra ett hörseltest som var toppen bra =) Sedan fick jag träffa en örondocktor som e speciallierad på kristallerna i öronen. Jag fick sitta i en specialstol och sätta på mej ett specialcyklop som det var  kopplade kameror till....jag så inte ett skit men han såg mina ögon  och hur jag reagerade på vissa lutningar.
Lite obehagligt men det känns väldigt bra att en specialist har bekräftat min yrsel. Nu hoppas jag bara att det läker ut snart =) 







Inga kommentarer: